King Lear met Huub Stapel

Geniet van het King Lear Diner bij Azië tapas!

Wanneer: 5 t/m 7 okt., 20 t/m 21 nov. 10 t/m 12 dec.

Wat het kost? Entree € 32,50 | Sterrang € 37,50 | King Lear diner  € 25,00 (exclusief tickets)

 KING LEAR DINER

Voorafgaande aan de voorstelling heerlijk culinair genieten bij Azië tapas? Dat kan. Tijdens de voorstellingsreeks van King Lear heeft u de mogelijkheid vooraf te dineren voor €25,00 per persoon.  U geniet dan van een ‘Royal’ driegangen-keuzemenu (exclusief drank). Uw theaterdiner dient u apart van de tickets voor de voorstelling te bestellen. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende restaurants.

17.30 uur Inloop restaurant
18.00 uur Diner (driegangen-keuzemenu – excl. drank)
19.15 uur De ondernemers zorgen dat u op tijd in het theater aanwezig bent
19.30 uur Aanvang voorstelling King Lear

King Lear diner € 25,00 (exclusief tickets) Te boeken op vr 5, zo 7 oktober, di 20, wo 21 november en ma 10, di 11 en wo 12 december

Bestel tickets voor de voorstelling én voor het ‘King Lear diner’

 

Over de voorstelling:

DE KONING KOMT NAAR MAASTRICHT

Na de alom bewierookte voorstelling Pinkpop komt Huub Stapel eind 2018 terug naar Maastricht als Koning Lear in een regie van Servé Hermans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Nooit eerder in zijn imposante carrière speelde Huub Stapel een stuk van William Shakespeare, en daarmee heeft hij direct één van de mooiste rollen te pakken. King Lear staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal.

Koning Lear, een norse oude weduwnaar, besluit zijn koninkrijk te verdelen onder zijn drie dochters. Hij daagt ze uit te bewijzen wie het meest van hem houdt. Zijn twee oudste dochters gaan tot het uiterste om bij hem in het gevlij te komen, maar zijn jongste dochter weigert halsstarrig aan deze perverse wedstrijd mee te doen. In de giftige cocktail van woede, chaos en spijt waarin hij vervolgens verzinkt, raakt Koning Lear zijn dochters, zijn vrienden, zijn land, en uiteindelijk ook zichzelf kwijt.

In de zomer van 2018 wordt de grote zaal van Theater aan het Vrijthof verbouwd. In de moderne bewerking van Jibbe Willems is King Lear het ideale stuk om het vernieuwde Theater aan het Vrijthof waardig en koninklijk te heropenen. Dat doet het theater met maar liefst acht exclusieve voorstellingen in Maastricht. De première van King Lear vindt plaats op zaterdag 6 oktober 2018. De voorstellingen van King Lear maken onderdeel uit van het openingsprogramma van Theater aan het Vrijthof.

Zitten als een vorst (sterrang)

Wilt u zitten als een vorst? Dat kan bij King Lear op onze sterrang plaatsen! De sterrang plaatsen in Theater aan het Vrijthof bieden u het beste zicht op het toneel. Wij serveren u dan bovendien een drankje in de pauze.

Tickets bestel je hier! 

Credits
Toneelgroep Maastricht – Met Huub Stapel e.a.
Regie Servé Hermans
Tekst William Shakespeare
Bewerking Jibbe Willems
Coproductie Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof en Senf Theaterpartners
Theater aan het Vrijthof Maastricht